tanito.blog.hu

Az emberiség által létrehozott jelenlegi civilizációt gyökereiben kell megváltoztatni. Ezt ma már szinte mindenki látja.
Ezt a változást a gyermekek nevelésénél kell elkezdeni.
További részletekért olvasd el a tartalom bejegyzést.

Módszertan

Címkék

cikkek (9) eq (1) figyelem (2) gyurma (1) iq (1) játék (3) napló (1) rejtvény (1) tartalom (1) videó (2) Címkefelhő

intro

2011.09.05. 17:26 - SAHTAAO

Címkék: napló

2011. 08. 09. Tévét nézek. A két országos kereskedelmi csatorna között kapcsolgatok. Az egyiken szülők verik és harapdálják meg gyermeküket, a másikon tinédzserek, gyermekek gyújtanak fel városokat. Nem, egyik sem az este tízórás nagyfilm. Ez a valóság. Híradókat nézek.
A zavargásokat a bevándorló negyedben, szegénységben élő fiatalok robbantották ki. Amikor megkérdezték tőlük, miért csinálják, az a válasz érkezett, mert nincs pénzük...
A helyzet valamelyest emlékeztet a spanyolországi tüntetésekre. Csak ott az indulatokat nem erőszakkal vezették le. A békés fiatalok május 15-én vonultak utcára a korrupció, a politikai rendszer és a munkanélküliség ellen tüntetni.

Sokan érezzük, valami nincs rendben a világgal. Ahogy az óceánok hőmérséklete és a svájci frank emelkedik, úgy jelenik meg egyre több emberben a változás igénye.

Ez az igény hozta létre 2006-ban a Mentrópia médiumát is, melyet ötletem alapján, huszad magammal alapítottunk. De emiatt az igény miatt veszek részt szöveg- és meseíróként az Újrahasznosított Mesék programban is annak kezdete óta.

Hosszú ideje keresem a módját, hogyan tudnám képességeimmel, készségeimmel szolgálni az emberiség… de maradjunk csak a szűkebb környezetben, Magyarország fejlődését.

Ha egészséges földben, sok gondozás mellett növesztjük almafánkat, akkor gazdag, gyönyörű termést fog hozni. A változás a gyökereknél kezdődik.

Nagyjából egy éve jött a felismerés, hogy így van ez az emberrel is. A gyerekeknél kell kezdeni. Ugyanis a felnőttek, még ha egyet is értenek a változás szükségességével (pl: az társadalmi integrációval, a környezettudatossággal) a berögzült szokásaik, a szocializáció során megszerzett tapasztalataik, félelmeik gátolják ezeknek a gondolatoknak a beépülését. A változáshoz szükséges ismeretek sokkal nehezebb ülnek meg fejü(n)kben, mint a gyermekeknél.

Mivel tapasztalataim azt mutatták, jól kijövök a 6-10 év körüli emberekkel (a családunkban is van ilyen korú gyermek, de 3 éves játékmesteri pályafutásom alatt is sokszor volt alkalmam ennek a korosztálynak a tagjaival beszélgetni, játszani), egy szép napon elhatároztam, tanító leszek…

 

A történet itt kezdődik. 

A bejegyzés trackback címe:

https://tanito.blog.hu/api/trackback/id/tr723204560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása