tanito.blog.hu

Az emberiség által létrehozott jelenlegi civilizációt gyökereiben kell megváltoztatni. Ezt ma már szinte mindenki látja.
Ezt a változást a gyermekek nevelésénél kell elkezdeni.
További részletekért olvasd el a tartalom bejegyzést.

Módszertan

Címkék

cikkek (9) eq (1) figyelem (2) gyurma (1) iq (1) játék (3) napló (1) rejtvény (1) tartalom (1) videó (2) Címkefelhő

Globális tanévnyitó a Giordano Bruno Virtuális Egyetemen

2011.09.11. 11:40 - SAHTAAO

Címkék: cikkek

  Giordano Bruno Virtuális Egyetem, amely a világ egyik leginnovatívabb felsőoktatási rendszere és a Budapest Klubbal együttműködésben alakult meg, Magyarországon tartotta globális tanévnyitóját, amelyen a gazdasági és tudományos élet kiemelkedő személyiségei, többek között Jane GoodallGeorge Fitzgerald Smoot és Robert Mundell vettek részt.

http://www.orientpress.hu/portals/orientpress.hu/keptar/nagy/88115_Jordano_Bruno_egyetem.JPG

A Giordano Bruno Virtuális Egyetemet (Giordano Bruno GlobalShift University) ismert és elismert nemzetközi szakembergárda - köztük Nobel-díjas asztrofizikus, kozmológusok, ENSZ Béke nagykövet és Nobel-díjas közgazdász - hívta életre és támogatja azzal a céllal, hogy egységes és mindenekelőtt elérhető platformot teremtsen mind az öt kontinens tanulni vágyó fiataljai számára, akik egy új generáció tagjaiként felelősséget éreznek a szűkebb és tágabb környezetükért és tenni is hajlandók érte. 

A fenntarthatóság, a fenntartható fejlődés, mint kifejezés, először az 1980-as évek végén került be hivatalosan a köztudatba az ENSZ Környezet és Fejlődés Világbizottsága 'Közös jövőnk' című jelentésében. De a történelem folyamán számos gondolkodó ismerte fel a régi - talán az amerikai indiánoktól kölcsönzött - igazságot, miszerint a Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.' A 'Közös jövőnk' című jelentésben a fenntartható, azaz harmonikus fejlődést a következőképpen definiálják: 'A harmonikus fejlődés a fejlődés olyan formája, amely a jelen igényeinek kielégítése mellett nem fosztja meg a jövő generációit saját szükségleteik kielégítésének lehetőségétől.'

A fenntarthatóság tehát egyéni és társadalmi felelősség is egyaránt, amelyet vállalni kell. E szellemiség képezi a Budapest Klub küldetésének alapját, amelynek alapítója a hazánkban és nemzetközileg is elismert szakember Prof. Dr. László Ervin.

A professzor úr a Giordano Bruno Virtuális Egyetem alapítóinak is egyike, ily módon az Egyetem szellemisége a Budapest Klub filozófiájára és alapelveire is épül. László Ervin mellett olyan neves nemzetközi, kortárs gondolkodók és szaktekintélyek álltak az intézmény mellé, mint például Barbara Marx Hubbard amerikai futurista, író és szónok, Jane Goodall brit etológus, antropológus és az ENSZ Béke nagykövete, George Fitzgerald Smoot Nobel-díjas amerikai asztrofizikus, kozmológus, Robert Mundell Nobel-díjas kanadai közgazdász, a Columbiai Egyetem és Hong Kong-i Egyetem közgazdász professzora és Deepak Chopra indiai orvos, író és szónok.

A Giordano Bruno Virtuális Egyetem neves szakember-gárdájával és az általuk birtokolt tudásbázissal paradigmaváltást kíván előidézni a kortárs kultúrában, hozzájárulva ezzel az új, planetáris tudat kialakulásához. Az oktatási rendszer a legújabb kommunikációs technológiákkal és közösségi hálózatokkal ötvözi az Egyetem tudományos központjában (Center for Advanced Study) László Ervin professzor irányításával kidolgozott, megalapozott tudást. A 'Világ 1', 'Világ 2' és 'Világ 3' címet viselő bevezető kurzusok innovatív pedagógiai, intellektuális és módszertani eszközök és eljárások felhasználásával segítenek a hallgatóknak megérteni a múltat, a jelent és a jövő lehetőségeit.

Az Egyetem felfogása szerint az oktatás olyan kognitív és kritikai gyakorlat, amelynek célja az évszázadokon keresztül adottnak vett igazságok felülvizsgálata. A 'tudd, hogy tudod' (know that you know) klasszikus kihívását tekinti az oly sürgetően szükséges, újszerű oktatás alapjának, és meggyőződése, hogy a fiatalok csak akkor ébredhetnek új tudatra, és bonthatják le a gondolkodást évszázadokon át gúzsba kötő képzeteket és értékeket, valamint őrizhetik meg és ápolhatják az emberi kultúrát korszakokon át gazdagító etikai, esztétikai és tudományos ismereteket, ha az oktatási rendszer nincs alárendelve politikai, gazdasági vagy vallási hatalmaknak és érdekeknek.

Az egyetem tisztán és nyíltan vállalja küldetését. Olyan korszerű globális oktatási intézmény kíván lenni, amelynek egyértelmű célja az új tudat kialakulásának ösztönzése, a tudatlanság visszaszorítása és a megfizethető, világszínvonalú oktatás biztosítása annak érdekében, hogy minden fiatalnak, a hátrányosabb helyzetűeket is beleértve, lehetősége legyen jobb jövőt építeni maga és az emberiség számára, és katalizátorként elősegíteni a változást a világban.

Az Egyetem 2012-től a világon mindenütt többféle Master fokozatú képesítést kínál a fiataloknak. Az intézményben szerezhető képesítést az Egyesült Államokban akkreditálták, illetve társakkreditáltatták azokkal az oktatási intézményekkel, amelyekkel az egyetem az adott országban vagy régióban kapcsolatban áll
.

Forrás: http://greenr.blog.hu/2011/09/09/globalis_tanevnyito_a_giordano_bruno_virtualis_egyetemen

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tanito.blog.hu/api/trackback/id/tr753217607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása