tanito.blog.hu

Az emberiség által létrehozott jelenlegi civilizációt gyökereiben kell megváltoztatni. Ezt ma már szinte mindenki látja.
Ezt a változást a gyermekek nevelésénél kell elkezdeni.
További részletekért olvasd el a tartalom bejegyzést.

Módszertan

Címkék

cikkek (9) eq (1) figyelem (2) gyurma (1) iq (1) játék (3) napló (1) rejtvény (1) tartalom (1) videó (2) Címkefelhő

Beleőrül a gyerek, ha nem játszanak vele

2011.10.12. 11:18 - SAHTAAO

Címkék: játék cikkek

 

 

 

 Két évtizedes kutatásnak hála végre végérvényesen kijelenthetjük: óriási hiba a videojátékokra, vagy tévére bízni a gyermeket. Ez ugyanis súlyos mentális problémákhoz vezet.

 

Mióta elterjedtek a videojátékok, azóta próbálják itt-ott a nyakukba varrni a gyermekek és tinik által elkövetett erőszakos bűncselekményeket, vagy elszenvedett véletlen baleseteket. A jelek szerint azonban talán nem annak köszönhető az egyes esetekben tapasztalt mentális elváltozás, hogy mit tett – játszott – a gyermek, hanem hogy a szülő mit nem tett: foglalkozott saját gyermekével.

Míg meglehetősen sok pszichológus vizsgálta azt, hogy milyen események, környezeti tényezők okozhatnak személyiségi zavarokat a gyermekek felnőtté válása közben, arról kevesebbet tudunk, hogy mégis miként lehet ezeket megelőzni.

Az egyik szaklap jelen számában megjelent kutatás szerint óriási segítséget nyújthat a gyermekkor mentálisan egészséges átvészeléséhez az, ha a gyermek sok időt tölt egy számára fontos felnőtt társaságában. A két fél közt kialakuló kötődés segíti a kommunikációs készség kialakulását még akkor is, ha a gyermek ellenszenvesen viselkedik.

Azaz: tessék odaültetni apát vagy anyát a gyermek mellé játszani. Lehet, hogy utóbbi laposra veri ellenfelét a legújabb játékban, de közben legalább együtt töltik az időt. Sőt, új beszédtémákra is okot adhat egy-egy ilyen meccs.

 

Forrás: http://www.technet.hu/game/20101109/beleorul_a_gyerek_ha_nem_jatszanak_vele/

A bejegyzés trackback címe:

https://tanito.blog.hu/api/trackback/id/tr523297024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása